Type Here to Get Search Results !

MEÜ Rektörü Yasar Açiklamasi 'Teknoparkimizda Alinan Patent Sayisi 494'E Ulasti'

İçel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yasar, Teknopark'in önemli basarilar elde ettigini ve bilisim, enerji, biyoteknoloji ve girisimcilik alanlarinda projeleri hayata geçirdigini belirterek, "Teknopark bünyesinde ticarilestirilen bilgi sayesinde elde edilen yurt içi kazanç 1 milyar 340 bin liraya ulasmis olup, gerçeklestirilen yurt disi satis ise 132 milyon dolari asmistir" dedi.

Yasar, kentteki basin mensuplariyla bir araya gelerek, yapilan çalismalar ve önümüzdeki döneme iliskin projeleri anlatti. Medyanin kent için çok önemli bir rol oynadigini kaydeden Yasar, "Hem saglikli bir kentlesme hem de bireyin kentlilesmesinde medyanin hayati bir degere sahip oldugu yadsinamaz bir gerçek. Medya, bulundugu kentin kurumlari ile kamuoyu arasinda bir köprü vazifesi görmektedir. Özellikle pandemi ve yasadigimiz deprem sürecinde medyanin ve dogru bilginin ne kadar önemli oldugu bir kez daha ortaya çikti. Kriz dönemlerinde kamuoyunun bilgiye olan ihtiyaci misliyle artmaktadir. Bu gibi dönemlerde bireyin medya araciligiyla dogru ve güvenilir bilgiye ulasmasi hayati önem tasimaktadir" diye konustu.

"84 farkli ülkeden 2 bin 738 yabanci uyruklu ögrencimiz bulunuyor"

Göreve basladigi 10 Ocak tarihinden itibaren gerçeklestirdigi faaliyetlerden ve gelecek hedeflerinden bahseden Yasar, "İçel Üniversitesi bin 764 akademik personel, 3 bin 541 idari personel ve 46 bin 187 ögrenciden olusan büyük bir ailedir. Üniversitemizde 18 fakülte, 8 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 39 arastirma merkezi bulunmaktadir. Bu akademik birimlerimizde 283 ön lisans, 146 lisans, 146 yüksek lisans, 67 doktora, 2 sanatta yerlilik programi ve 18 disiplinlerarasi lisansüstü program bulunmaktadir. Bugüne kadar üniversitemizden 117 bin 977 mezunumuzu ugurladik. Mezunlarimiz ülkemizin dört bir yaninda basariyla bizleri temsil etmektedir. İçel Üniversitesi'nin büyük ailesi içerisinde ayni zamanda 84 farkli ülkeden 2 bin 738 yabanci uyruklu ögrencimiz de yer almaktadir. Bu ögrencilerimiz kaliteli egitimimizden ve üniversitemizin tüm imkanlarindan faydalanmaktadir. Mezun olarak ülkesine geri dönen bu ögrencilerimiz, kentimizin ve ülkemizin gönüllü birer tanitim elçisi olarak bizleri gururlandirmaktadir" ifadelerini kullandi.

"Depremzede vatandaslarimizin her zaman yaninda olduk"

Göreve baslamasinin hemen ardindan ülkenin büyük bir deprem felaketi ile karsi karsiya kaldigini hatirlatan Rektör Yasar, "Ülkemiz depremin yaralarini sarmak için seferber oldu. Milyonlar tek yürek oldu. İçel Üniversitesi olarak bizler de 11 ilimizi kapsayan siddetli yikimin ardindan hemen Rektörlügümüzde ve Tip Fakültesi Hastanemizde kriz masasi olusturduk. Hizla gerekli tedbirleri almak için aksiyon aldik. Afet bölgesinden gelecek yaralilar için ekiplerimiz ve hastanemiz hazir hale getirildi.

Üniversitemiz Onkoloji Hastanesinin yaninda yer alan 20 odali misafirhanemiz ve 40 odali konuk evimiz depremzede vatandaslarimizin hizmetine sunuldu. İçel Üniversitesi Tip Fakültesi Kan Bagisi Biriminde personelimiz ve ögrencilerimiz ile kampanya baslatildi. Ilk 2 gün içerisinde 300 ünite kan bagisi gerçeklestirildi.

Depremden etkilenen ve ilimize getirilen depremzedelerimiz için 'Afet ve Travma Poliklinigi' açildi. Acil servislerimiz ve ameliyathanelerimiz 24 saat araliksiz olarak hizmet verdi. Afet bölgesinden gelen yaklasik 5 bin yarali depremzede vatandasimizin sagliklarina kavusabilmeleri için gerekli hizmet eksiksiz olarak verildi" seklinde konustu.



"Is birligi anlasmalarimiz ve proje sayimiz artarak devam edecek"

Göreve baslamasinin 285. gününde MEÜ'de gerçeklestirilen faaliyetlerden de bahseden Prof. Dr. Erol Yasar, "Rektörlük görevine geldigim günden itibaren akademik ve idari kadromuzla birçok projeye imza attik. Yaklasik 9 aylik süreçte 64 BAP destekli tez projesi, 47 BAP destekli arastirma projesi ve 8 TÜBITAK projesi baslatildi. Üniversitemiz ulusal ve uluslararasi platformlarda da is birligi çalismalarini sürdürmektedir. 2023 yili içerisinde 30 is birligi protokolü, 8 Erasmus Projesi ve 135 Erasmus ikili anlasmasi imzalandi. Is birligi anlasmalarinin arttirilmasi için tüm birimlerimizle çalismalarimiz yogun bir biçimde devam etmektedir. İçel Üniversitesi, İçel Teknoloji Transfer Ofisi ve İçel Teknopark gibi kurumsal bilgi köprüleriyle üniversite-sanayi is birligine önemli katkilar sunmaktadir. Ayrica üniversitemiz, Genç Girisimci Merkezi ve Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Arastirma Merkezi ile 'Girisim Odakli Üniversite' olarak ön plana çikmaktadir" dedi.


"Teknoparkimizda alinan patent sayisi 494'e ulasti"

İçel Üniversitesi Teknopark'in önemli basarilar elde ettigini ve bilisim, enerji, biyoteknoloji ve girisimcilik alanlarinda projeleri hayata geçirdigini söyleyen Yasar, söyle devam etti; "Yüzde yüz doluluk oraniyla faaliyetini sürdüren Teknopark'ta 108 firma faaliyet göstermektedir. İçel Teknopark bünyesinde ticarilestirilen bilgi sayesinde elde edilen yurt içi kazanç 1 milyar 340 bin liraya ulasmis olup, gerçeklestirilen yurt disi satis ise 132 milyon dolari asmistir. 2023 yili Eylül ayi itibariyla üniversite-sanayi is birligi noktasinda, 27 firma akademisyen ortakligi ile Teknopark'ta yer almaktadir. Teknopark bünyesinde kurulusundan itibaren 923 Ar-Ge projesi basariyla tamamlanmistir. Eylül ayi itibariyla 133 Ar-Ge projesi ise devam etmektedir. Ayrica geçtigimiz ay içerisinde marka-patent sayisi 494'e ulasmistir."

"Üniversitemiz, saglik alaninda sehrimize ve bölgemize önemli hizmetler sunuyor"

MEÜ'nün saglik alaninda önemli bir marka haline geldiginin altini çizen Rektör Erol Yasar, "Tip Fakültemizden 2023 yili içerisinde hizmet alan kisi sayisi 889 bin 178'dir. Kuruldugu günden itibaren Tip Fakültemizden yararlanan kisi sayisi ise 12 milyona yaklasmistir. Toplam 338 bin 701 ameliyatin gerçeklestirildigi hastanemizde, bu yil içerisinde 32 bin 910 ameliyat yapilmistir. Dis Hekimligi Fakültesinden hizmet alan kisi sayisi ise 40 binin üzerine çikmistir. Yeni hizmet binasi ile bu sayinin hizla artacagini ifade edebilirim. İçel Üniversitesi, bölgenin en önemli ve yetkin saglik merkezleri içerisinde yer almaktadir" diye konustu.

"Arastirma üniversitesi adayi olmak ve siralamalarda daha yukarilara çikmak için çalismaya devam edecegiz"

Konusmasini gelecek hedeflerinden bahsederek tamamlayan Yasar, su bilgileri verdi; "Arastirma üniversitesi adayi olabilmek için atama yükselme kriterleri ve akreditasyon için çalismalar yapmak, üniversite-sanayi is birligini güçlendirmek, girisimcilik kültürünü gelistirmek, üniversite ve dis paydaslar arasindaki iletisimi artirmak, saglik hizmetlerinde hasta memnuniyetini öne almak, ögretim elemanlarimizin disiplinlerarasi çalismalarina olanak saglayacak altyapi destegini saglamak, ulusal ve uluslararasi egitim ögretim is birliklerini artirmak, egitimde mobil ögrenme ve yapay zeka gibi dijital teknolojilerin etkin kullanimini saglamak, ögrencilerimizin sosyal etkinlikler ve projelerle çalisma alanlarini çesitlendirmek, üniversitemizde 'Liyakat-basari ve kurumsal ilerleme' düsüncesini yerlestirmek ve personel ile ögrencilerimizin aidiyet duygusunu artirici çalismalar yapmak hedeflerimiz arasinda."

Toplanti sonrasi Rektör Prof. Dr. Erol Yasar, üniversite yönetimi ile birlikte medya mensuplarina Girisim Limani, Gençlik Akademisi, Akdeniz Kültür Merkezi, Dis Hastanesi ve Denizcilik Fakültesi insaatini gezdirdi ve bilgiler verdi.

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.